Social-kitchen image
Храна  

Целева сума

3000 лв

Край на кампанията

28.02.2024г.

През 90те години един човек занимаващ се с сметоизвозване наема момчета напуснали институциите на работа. В края на един работен ден, когато плащал надника, едното момче му казало – „Ти добре ми плащаш, но аз няма къде да спя“. По Бай Тошово време на тези деца им се давала по една боксониера, но по време на прехода това вече спряло и като излезели от домовете оставали на улицата.
Така Христо Атанасов, решава да настани момчето в някаква бивша селскостопанска постройка. Не щеш ли след 2-3 дни момчето довело друго момче и после и още и едно и още едно, защото бай Христо помагал. Така с годините грижи се наложило да създаде приют и да основе фондация Коев.
Към днешна дата има 26 човека за които се грижи, като им дава посдслон, работа и ги учи да са добри и работливи хора.
Най малкия член е бебе на 1г а най възрастния на 63.
Някой от обитателите на приюта са останали бездомни ,други са болни, трети са неграмотни и всичките те по неведоми пътища попадат при Христо.
Приюта се намира в с Леденик и е бивша ветеринарна клиника, която била напълно разрушена, но той е възстановил.
Всичко е добре ако има работа, всички са работливи и не създават проблеми, но ако няма работа започват да гладуват, защото само храната месечно е близо 6 хил лв, отделно отопление, наем,ток и други консумативи. Минал през какво ли не, отруден и състрадателен човек, защото той самия е преживял много мъка.
Когато го попитахме дали 3000 лв ще помогнат ми отговори “— Ооо това е цяло състояние за нас” 
Така януари ще помогнем на този на никому неизвестен човек създал приют грижещ се за хората вече 30 г защото има голямо сърце, като му дарим 3000 лв  за хранителни продукти, за да не гладуват обитателите на приюта.