Нашите принципи

“Ангели за България” има амбицията да обедини българи, живеещи в чужбина, които искат да помагат на нуждаещи се сънародници в България. Четири са основните принципа, на които се гради визията на организация и които ще бъдат нашата пътеводна светлина.

На първо място, предлагаме възможност дарителите да вземат демократични решения чрез гласуване за каузите, които ще се подпомагат. Товa включва кризисни групи, доброволчески организации, индивидуални благотворителни инициативи, разпределяне на средства и други.

Второ, искаме да осигурим една постоянна тенденция в даряването и затова даренията ще се правят като ежемесечни автоматични дарения (Direct debit). Залагаме на скромни суми от 10, 20 или 50 евро/долар/паунд или колкото може да си позволи дарителя, но на голям брой дарители. Предлагаме и възможности за еднократни дарения със сума по Ваш избор.

Трето, искаме да осигурим максимална прозрачност на даренията и затова отчетите за кампаниите ще са изчерпателни, навременни и добре обосновани с документи. Също се разграничаваме от всякакви политически и религиозни формации и структури,  компроментирани личности и бизнеси и не подкрепяме, не работим и не желаем да имаме каквито и да е обвързвания с такива.

На четвърто, но не и последно място, искаме даренията ни да достигат директно до нуждаещите се в България. Ще работим с доброволчески организации, чиято политика е прозрачна, етична и отговорна, които ще предоставят снимков материал, фактури, касови бонове и други отчетни документи от акциите.

Каним всеки желаещ да се включи в инициативите ни с идеи, предложения, работа или по начин, по който може да допринесе най-добре. Ако имате идея за нова кауза можете да я предложите Тук.  Ние вярваме, че всички имаме опит и знания, които могат да помогнат за успеха на нашето начинание. В България има много хора, които се нуждаят от помощ, но има и стотици хиляди българи в чужбина, които имат силно желание да помагат на сънародниците си. Дори и малка част от нас да се обединят в тази благородна кауза, заедно ще правим чудеса всеки месец. Много сме, силни сме и можем. Доказвали сме го.