Дари медицинска храна за болни деца

Медицински храни 

5000 лв

28.02.2024г.

Да се храниш цял живот с дарена храна далеч не е само картина от третия свят.
Това се случва и в България на онези деца, които се хранят с медицински храни.
Няма статистика колко деца се хранят със медицински храни, защото медицинските храни не се осигуряват от здравната каса. Те могат да струват от 500 до 7000 лв на месец според зависи от заболяването, а някой медицински храни достигат и до 12 000 лв месечно. Независимо колко големи са сумите семействата трябва да осигуряват тези средства понякога и цял живот за детето си, за да може то да се храни.
Звучи нереалистично нали?
Ще ви разкажем историята на Деян, той е на 14 г и благодарение на усилията на Национална мрежа за децата и общност Мостове, той е качил от 19г до 25 кг за една година. Деян е щастливец, защото има хора, които се борят той да не стои гладен. Но не всички имат този късмет, затова организациите се борят за законови промени, които да доведат до осигуряване на медицински храни по здравна каса за всички нуждаещи се от нея.
Деян е само една история от много такива и днес се обръщаме към теб за да ни помогнеш да дарим храна на дете.
Ангели за България ще направи всичко възможно да подкрепи тези деца с 5000 лв, както разбирате крайно недостатъчни, но все пак помощ и искрено се надяваме организациите да успеят да се проборят за така нужните законови реформи, за да може тези деца да не си лягат гладни.
Дари храна, дари живот. Заедно можем повече!

Да помогнем на център за пострадали от насилие

Оборудване и Храни

1200 лв

28.02.2024г.

"Ангели за България" продължават да защитават и помагат на пострадалите от насилие през 2024г

В Габрово няколко жени полагат усилия да разбият статуквото и да създадат консултативен център за пострадали от насилие към фондация ФЛАЙ.

Там побоя над жената е тайна и жертвата трябва да я пази стриктно, иначе целия град започва да говори и става много лошо.

Организаторите ни разказаха как консултациите ги правили в колата или в кафене, но не е приемливо , защото жертвите никак не се чувствали сигурни и уверени. Така те поискаха от общината помещение, тя им отпусна, а ние ще им помогнем да го обзаведат с бюро, диван, стол и закачалка.

За да може жертвите да имат място за миг спокойствие и да почувастват конфиденциалността от която се нуждаят. Също ще дарим 5 пакета с храни на жертвите с които работят в момента. Тази кампания ще ни струва 1200 лв и молим за твоята подкрепа, за да може и габровци да имат център в който да потърсят подкрепа.

Дари трети тир с оборудване за старчески домове и болници

Дарения от Германия  

6000 лв

28.02.2024г.

Септември месец беше много вълнуващ и интересен месец за нас, който отвори една прекрасна възможност.

Да получаваме солидни дарения от германска благотворителна организация и да ги транспортираме до България.

Така средата на септември ние натоварихме първия си тир с дарния ,а именно 43 електрически и мехнаични легла за старчески домове, 43 матрака, 24 кашона с хирургически престилки за болниците, 10 инвалидни колички, 15 проходилки за възрастни , над 30 канадки и бастуни и няколко детски колелета.

Всичкото това на стойност над 170 хил лв, а ние заплатихме само транспорта 2500 евро.

През декември потегли и втория тир с дарения,  а Февруари 2024 очакваме да потегли и трети тир.

Тези огромни дарения страшно много ни харесаха и решихме да превърнем тази инициатива в наша постоянна кауза.

Наш партньор в инициативата ще е Национална асоциация на доброволците в Република България която ще стопанисва склада и помага в разпределението на даренията в България.

А даренията, които можем да взимаме и даряваме в България са от най-различно естество - от специализирани легла за болници и старчески домове,през обурудване за училища и детски градини, оборудване за пожарникари,бяла техника и други.

Затова се залавяме за работа и започваме.

Включи се и ти, помогни ни на всеки два месеца да изпращаме по един тир с дарения за България.

Храна за хората от приюта в село Леденик

Храна  

3000 лв

28.02.2024г.

През 90те години един човек занимаващ се с сметоизвозване наема момчета напуснали институциите на работа. В края на един работен ден, когато плащал надника, едното момче му казало – „Ти добре ми плащаш, но аз няма къде да спя“. По Бай Тошово време на тези деца им се давала по една боксониера, но по време на прехода това вече спряло и като излезели от домовете оставали на улицата.
Така Христо Атанасов, решава да настани момчето в някаква бивша селскостопанска постройка. Не щеш ли след 2-3 дни момчето довело друго момче и после и още и едно и още едно, защото бай Христо помагал. Така с годините грижи се наложило да създаде приют и да основе фондация Коев.
Към днешна дата има 26 човека за които се грижи, като им дава посдслон, работа и ги учи да са добри и работливи хора.
Най малкия член е бебе на 1г а най възрастния на 63.
Някой от обитателите на приюта са останали бездомни ,други са болни, трети са неграмотни и всичките те по неведоми пътища попадат при Христо.
Приюта се намира в с Леденик и е бивша ветеринарна клиника, която била напълно разрушена, но той е възстановил.
Всичко е добре ако има работа, всички са работливи и не създават проблеми, но ако няма работа започват да гладуват, защото само храната месечно е близо 6 хил лв, отделно отопление, наем,ток и други консумативи. Минал през какво ли не, отруден и състрадателен човек, защото той самия е преживял много мъка.
Когато го попитахме дали 3000 лв ще помогнат ми отговори "— Ооо това е цяло състояние за нас" 
Така януари ще помогнем на този на никому неизвестен човек създал приют грижещ се за хората вече 30 г защото има голямо сърце, като му дарим 3000 лв  за хранителни продукти, за да не гладуват обитателите на приюта.

Хранителни пакети за 100 възрастни домакинства в Пловдив и Пазарджик

100 домакинства Храни

7000 лв

28.02.2024г.

През януари и февруари всяка година бедността в България става ясно отчетлива.

Най-трудните и тежки месеци за народа ни, когато сметките са големи, а стопанствата зазимени.

Тази година няма да направи изключение и Ангели за България няма да остане безучастна в тези тежки месеци.

Със съдействието на сдружение Аварийно спасяване Пловдив и Национална асоциация на доброволците в република България , ще раздадем 100 пакета с храни от първа необходимост за възрастни хора в районите на Пловдив и Пазарджик.

Необходимата ни сума е 7000 лв, и всеки един пакет ще е на стойност 70 лв.

 

Помогни ни да ги съберем, стани част от тази акция на милосърдност и подкрепи възрастен в нужда.

 

 

Да помогнем на пострадалите от урагана в Исперих

Бедствие  

7000 лв

31.12.2023г.

На 4 ноември ураган връхлетя община Исперих и едно от селата, с.Лъвино е много пострадало, на 150 къщи са отнесени покривите, счупени са прозорци и дограми, паднали са електрически стълбове и разрухата е като след война.

Хората са останали на улицата,загубили са домовете си за които са работили цял живот и животите им са разбити.

Може би не сте чули за тази бедствена ситуация в медиите, защото ураганът избра неподходящия момент да ги удари.

Това стана ден преди изборите, и така новината беше пренебрегната и остана в сянката на политическата буря.

Така на тези хора им липсва дори и това малко внимание, което медиите биха могли да им обърнат, за да могат повече хора да разберат и предложат помощ.

Отново за пореден път при голямо бедствие ще трябва да се разчита на дарения за да се помогне навременно на хората.

Зимата чука на вратите ни и ако тези хора не възстановят покривите си преди да падне снега с къщите им е свършено.

Всички видяхме, че година по късно след наводненията в Каравелово, селото още е разруха и ако не бяха тогава доброволците и благотворителните организации да помогнат на хората, животите им щяха да бъдат тотално разбити.

Сега ситуацията се повтаря и ще трябва пак народа да се спасява сам, защото държавата дори да реагира ще е догодина. 

Отваряме също кампания за събиране на средства и  на терен ще опитаме да помогнем на хората да изкарат зимата и да опитат да спасят домовете си. Молим за максимално споделяне и съпричастност.

Ето и репортажа по БНТ https://bntnews.bg/news/smerch-otnese-pokrivite-na-nad-150-kashti-v-lavino-krai-isperih-snimki-1254527news.html

Page 1 of 18