Хранителни пакети за хора с увреждания в Добрич

50 домакинства Храни

3500 лв

30.04.2024г.

От самото основаване на Ангели за България не е имало месец в който да не сме дарили храна.

Храната е жизненоважна и за съжаление не всеки може да си я позволи и мнозина живеят в лишения.

Особенно важи това когато става въпрос за хора с увреждания.

Със съдействието на Сдружение Св.Николай Чудотворец в Добрич , ще раздадем 50 пакета с храни от първа необходимост за хора с увреждания в района на Добрич.

Необходимата ни сума е 3500 лв, и всеки един пакет ще е на стойност 70 лв.

 

Помогни ни да ги съберем, стани част от тази акция на милосърдност и подкрепи възрастен в нужда.

 

 

Подкрепа за деца таланти и социално слаби семейства

Курсове и храни 

5000 лв

31.06.2024г.

Днес ще ви разкажем за 8 деца на които ще помогнем следващата кампания. Някой от тях са с таланти, много спечелени награди и признания, а други живеят в крайна бедност. Ще изпълним тази кауза съвместно с организация Зоно - Пловдив. Обхвата на помощта е за 4 месеца като ще заплатим курсове,обучения,логопед и хранителни продукти за тези 4 месеца, децата са от различни краища на България и тази кауза ще ни струва 5000 лв.
Ето ги и Тях:
  1. Траяна и Нора на 13 и 15г. от Варна - ПОМОЩ ЗА РАЗВИВАНЕ НА ТАЛАНТ
Повече информация и линк към изпълненията им може да видите тук: https://tuns.world/zadecata/trayana-nora/
Линк към изпълнение на Траяна https://youtu.be/0DF-5C3XXO0
Тези две прекрасни момичета са сестри и имат таланта да пеят. Занимават се с поп и джаз пеене повече от 7 години. Печелят награди на международно ниво, представят България на световната сцена и печелят конкурси с лекота. Но за съжаление всяко едно участие в такъв конкурс са средства, които семейството не може да си позволи. Семейството е социално слабо с общ доход 890лв.
Необходима сума:
  • Уроци по пеене – 370лв на месец за двете деца = 1480лв за 4 месец
2. Боян и Иван на 11 и 12г. от Плевен - СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ
Б. и И. са братя на 11г и 12г, двете момчета се отглеждат само от тяхната майка, която по професия е учител, но в момента е безработна и не успява да си намери работа в сферата на образованието. Семейството се нуждае от допълнителна финансова помощ, за да покрива своите нужди. Децата са талантливи, едното иска да стане готвач, а другото има награди от турнири по футбол, но в момента имат нужда от допълнителни уроци по математика. На Боян, който е в 7 клас предстои кандидатстване в гимназия, а Иван изпитва големи затруднения в училище по математика, където следва мечтата си да стане готвач. Семейството е социално слабо с общ доход 440лв.
Необходима сума:
- Частни уроци по математика
Боян в 7 клас – 30лв на урок, 2 пъти в седмицата - 240лв/ месец или 960лв за 4 месеца
Иван в 8 клас – 32лв на урок, 1 път в седмицата – 128лв / месец или 512лв за 4 месеца
3. Никола и Марина Кацарски на 12г. от Плевен - РАЗВИВАНЕ НА ТАЛАНТ
Повече информация и рисунки може да видите тук: https://tuns.world/zadecata/twins/
Постижения на децата за 2022-2023 https://tuns.world/wp-content/uploads/2023/10/%D0%9F%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%B8-%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%9A%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-2022%E2%80%932023%D0%B3.pdf
Никола и Марина са две прекрасни деца - близнаци, на 12 г. от гр. Плевен. На седемгодишна възраст печелят първите си световни отличия в сферата на изобразителното изкуство. От тогава до сега имат стотици завоювани призови места на национални и международни конкурси в цял свят – Италия, Израел, Япония, Сърбия, Бангладеш, Индия, Франция, Испания и др. За трета поредна година Никола и Марина са включени в "ТОП 10 Даровитите деца на света", в престижна международна класация, на Училището по изкуства “Charumela” в Бангладеш, а рисунка на Никола е избрана да лети в Космоса. След дълги години домашно насилие, когато Никола и Марина са на 6 години, майката успява да се отдели с децата си и от тогава се грижи съвсем сама за тях. Няма живи родители, които да и помагат. Едно от децата отключва и епилепсия. Семейството е социално слабо с общ среден доход на месец 1 016лв. Децата учат в специализирано училище по изкуства и догодина ще бъдат 8 клас, като необходимите материали са непосилни за тяхната майка. Прилагаме списък на част от тях, които са подадени от училището като задължителни.
Необходима сума:
  • материали за 8 клас по Изящни изкуства 908лв
4. Николай Горнишки на 6г от Кнежа - СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ
Ники е будно дете на 6г, което се отглежда от неговата майка Зина. В резултат от стрес детето все още не може да говори и има нужда от логопед. Семейството живеят със 110лв детски и 140лв издръжка от бащата. Майката към момента е безработна, защото детето често боледува и тъй като тя е единствената, която може да се грижи за него.
Необходима сума:
  • Посещение на логопед 160лв. на месец или 640лв за 4 месеца
5. Азра Шабудак на 8г. от с. Габарево СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ
Азра е прекрасно момиченце което живее само със своята майка Леман. Те си нямат никого, никакви живи роднини. Леман е онкоболна и в момента провежда лечение, поради което не е в състояние да работи. Все още очаква да и бъде отпусната пенсия. В момента получава 90лв. издръжка за детето и разчита на приятели, които да и помагат с някакви средства. Живот на ръба е определението, което можем да дадем за това семейство. Когато попитах Леман с какво можем да й помогнем, тя ми отговори, че единственото, което иска е нейното момиченце да може да се образова и да не се срамува от другите деца.
Необходима сума:
За хранителни продукти, дрехи и обувки на детето – 500лв
Общо 5000 лв
Подкрепете ги!

Оборудване и материали за център за деца в Плевен

Оборудване и Храни

1500 лв

30.04.2024г.

В работата ни се убедихме, че ако искаме да предоставим дългосрочна помощ ,трябва да помагаме на организациите, които работят на терен. Важно е защото помагайки на тях, им даваме възможността да работят с нуждаещи се дълги години и по този начин хората в нужда имат къде да потърсят помощ в общността си.
Затова следващата ни кауза ще се случи в Плевен, там сме опитвали многократно да се свържем с неправителствени организации, с които да работим, но просто няма регистрирани такива.
Последната година нова неправителствена организация започна да работи там и се свързаха с нас за подкрепа.
Става въпрос за новоткриващ се център за работа с деца от бедни семейства. Организацията се казва Любов. Те получиха голямо и просторно помещение от общината и сега имат задачата да го обзаведат, за да могат да започнат работа.
Организацията има много доброволци, ресурсни учители и психолози.
Получиха помощ и от търговски вериги ,но все пак имат нужда от още малко помощ в обзавеждането.
Затова ние ще им помогнем със сумата от 1500 лв, за да закупят необходимото обзавеждане.
Самото обзавеждане, което ще финансираме е от най различен вид и включва както греди, уреди, люлки, принтер, пердета, арт материали и други, които ще дадат финалния завършек на центъра и ще им позволи да отворят врати и започнат работа с нуждаещите се.
Подкрепи центъра и ти!

Четвърти тир с медицински легла и помощни средства от Германия

Дарения от Германия  

6000 лв

30.04.2024г.

 

През Февруари 2024 потегли и третия тир с дарения на медициски легла,мебели и помощни средства от Германия,  а през март и април 2024 очакваме да потегли и четвъртия тир.

Тези огромни дарения страшно много ни харесаха и решихме да превърнем тази инициатива в наша постоянна кауза.

Наш партньор в инициативата ще е Национална асоциация на доброволците в Република България и Сдружение Добро сърце Пазарджик, които ще стопанисват склада и помагат в разпределението на даренията в България.

А даренията, които можем да взимаме и даряваме в България са от най-различно естество - от специализирани легла за болници и старчески домове,през обурудване за училища и детски градини, оборудване за пожарникари,бяла техника и други.

Затова се залавяме за работа и започваме.

Включи се и ти, помогни ни на всеки два месеца да изпращаме по един тир с дарения за България.

Дари медицинска храна за болни деца

Медицински храни 

5000 лв

28.02.2024г.

Да се храниш цял живот с дарена храна далеч не е само картина от третия свят.
Това се случва и в България на онези деца, които се хранят с медицински храни.
Няма статистика колко деца се хранят със медицински храни, защото медицинските храни не се осигуряват от здравната каса. Те могат да струват от 500 до 7000 лв на месец според зависи от заболяването, а някой медицински храни достигат и до 12 000 лв месечно. Независимо колко големи са сумите семействата трябва да осигуряват тези средства понякога и цял живот за детето си, за да може то да се храни.
Звучи нереалистично нали?
Ще ви разкажем историята на Деян, той е на 14 г и благодарение на усилията на Национална мрежа за децата и общност Мостове, той е качил от 19г до 25 кг за една година. Деян е щастливец, защото има хора, които се борят той да не стои гладен. Но не всички имат този късмет, затова организациите се борят за законови промени, които да доведат до осигуряване на медицински храни по здравна каса за всички нуждаещи се от нея.
Деян е само една история от много такива и днес се обръщаме към теб за да ни помогнеш да дарим храна на дете.
Ангели за България ще направи всичко възможно да подкрепи тези деца с 5000 лв, както разбирате крайно недостатъчни, но все пак помощ и искрено се надяваме организациите да успеят да се проборят за така нужните законови реформи, за да може тези деца да не си лягат гладни.
Дари храна, дари живот. Заедно можем повече!

Да помогнем на център за пострадали от насилие

Оборудване и Храни

1200 лв

28.02.2024г.

"Ангели за България" продължават да защитават и помагат на пострадалите от насилие през 2024г

В Габрово няколко жени полагат усилия да разбият статуквото и да създадат консултативен център за пострадали от насилие към фондация ФЛАЙ.

Там побоя над жената е тайна и жертвата трябва да я пази стриктно, иначе целия град започва да говори и става много лошо.

Организаторите ни разказаха как консултациите ги правили в колата или в кафене, но не е приемливо , защото жертвите никак не се чувствали сигурни и уверени. Така те поискаха от общината помещение, тя им отпусна, а ние ще им помогнем да го обзаведат с бюро, диван, стол и закачалка.

За да може жертвите да имат място за миг спокойствие и да почувастват конфиденциалността от която се нуждаят. Също ще дарим 5 пакета с храни на жертвите с които работят в момента. Тази кампания ще ни струва 1200 лв и молим за твоята подкрепа, за да може и габровци да имат център в който да потърсят подкрепа.

Page 1 of 19