Дари тир с оборудване за старчески домове

Дарения от Германия  

5000 лв

31.10.2023г.

Септември месец беше много вълнуващ и интересен месец за нас, който отвори една прекрасна възможност.

Да получаваме солидни дарения от германска благотворителна организация и да ги транспортираме до България.

Така средата на септември ние натоварихме първия си тир с дарния ,а именно 43 електрически и мехнаични легла за старчески домове, 43 матрака, 24 кашона с хирургически престилки за болниците, 10 инвалидни колички, 15 проходилки за възрастни , над 30 канадки и бастуни и няколко детски колелета.

Всичкото това на стойност над 170 хил лв, а ние заплатихме само транспорта 2500 евро.

Това огромно дарение страшно много ни хареса и решихме да превърнем тази инициатива в наша постоянна кауза.

За да се случи по най-добрия начин наеме склад във Видин за да има къде да складираме, а след това разпределяме даренията.

Човека, който е наш контакт с организацията в Германия ще прави всичко възможно да потегля един тир с дарения на всеки два месеца за България, а ние ще правим всичко възможно да осигурим средствата за транспорт, товаро-разтоварни дейности и наема на склада, които общо ще възлизат на около 3200 евро.

Наш партньор в инициативата ще е фондация Подкрепа за реализация ,Видин, която ще стопанисва склада.

А даренията, които можем да взимаме и даряваме в България са от най-различно естество - от специализирани легла за болници и старчески домове,през обурудване за училища и детски градини, оборудване за пожарникари,бяла техника и други.

Затова се залавяме за работа и започваме.

Включи се и ти, помогни ни на всеки два месеца да изпращаме по един тир с дарения за България.

В помощ на център за редки заболявания

Ремонт  

6200 лв

31.09.2023г.

Обединихме се и в помощ на център за редки заболявания в София под ръководството на Българска Хелтингън асоциация

Те имат нужда от ремонт на новата сграда в която ще извършват бъдещи консултации и подкрепа за хилядите болни от редки заболявания.

Ангели за България ще дари средства за ремонт на санитарното помещение на центъра, с надеждата че те ще продължат така нужната подкрепа още дълги години и хората с редки заболявания ще имат сигурен гръб в тяхно лице.

Ученически помагала за 130 деца на самотни майки

Ученици Ученически помагала

8000 лв

30.10.2023г.

За поредна година Ангели за България стартира кампания за подкрепа на първия учебен ден на ученици, които нямат равен старт със своите връстници.

Този път това са 130 ученици на самотни родители пострадали от насилие към 6 кризисни центъра в страната.

130 деца от Русе, Пещера, Гоце Делчев, Варна,Силистра и Търговище ще получат нови раници със комплекти тетрдки, флуматри, блокчета за рисуване, математически инструменти и други за да ги подкрепим в този важен ден.

Всеки комплект помагала струва 60 лв и включва 17 артикула.

Всеки комплект помагала, който предоставяме, е плод на нашите старания и представлява смесица от знание, вдъхновение и грижа. Той включва всичко необходимо за успешно стартиране в училище. С този подарък не само изпращаме послание на подкрепа, но и насърчаваме децата да открият радостта на обучението.

Важното нещо е, че всеки комплект помагала струва 60 лв, и с вашата помощ и дарителство можем да направим огромна разлика в живота на тези деца и техните самотни родители. Допринасяйки за нашата кауза, вие сте част от глобалната промяна и участвате в създаването на по-добро бъдеще.

Помогнете на самотните родители и техните деца да започнат училището с усмивка и увереност във възможностите си. Заедно можем да направим повече и да поставим основите за по-добро образование и по-ярко бъдеще.

Присъединете се към каузата на "Ангели за България" и подарете равен старт на тези ученици. Заедно сме по-силни и можем да направим промяна в животите на тези деца.

 

 

 

Да помогнем на незрящия отбор по Голбал

Незрящи Турнир 

3200 лв

31.08.2023г.

Обединени в спортната мисия: "Ангели за България" са решени да помогнат на незрящия отбор по Голбал за България през юли и август 2023!

Знаем добре колко трудно е да се намери финансиране за спорта в България, а още по-трудно е да се финансират спортни дейности за хора със зрителни увреждания.

Организацията "Сърцето на Йелена" се самофинансира чрез дарения и вече е успяла да събере почти цялата необходима сума за организирането на международен турнир по Голбал в България.

На този турнир ще пристигнат отбори от различни държави, а съдиите също ще бъдат обучени, тъй като е практика да получават обучение веднъж на две години, за да имат право да съдият.

По време на нашите разговори с организаторите, те ни помолиха да установим връзка с отбора от Англия и ние им помогнахме в това. Освен това, за самия турнир, ще подкрепим като поемем разходите за наема на залата, в която ще се проведе турнирът.

Цената на наема е 3200 лв. и ние с удоволствие ще го поемем, за да осигурим подходящо място за този спортен събитие.

Вярваме в силата на спорта да преодолява бариери и да вдъхновява хората, независимо от техните способности. Със съвместните усилия на "Ангели за България" и отбора по Голбал за България, ние създаваме възможности за спортна  радост за всички.

Нека заедно подкрепим тези изключителни спортисти и им помогнем да постигнат големи успехи на международната сцена. Така можем да променим перспективата върху спорта за хора със зрителни увреждания.

Можете да отидете на турнира на 1 и 2 Юли, вход свободен. Адрес: Цариградско шосе 133, БИЦ-ИЗОТ корпус 4

Летен лагер за деца в неравностойно положение

60 деца Лагер

2500 лв

30.08.2023г.

Лятото настъпи и ние не искаме да пропуснем възможността да изпратим деца, които се намират в неравностойно положение, на един незабравим лагер. Затова, нашата пета кауза е насочена към помощта на 60 деца от цялата България, които се нуждаят от подкрепа. Тези деца ще имат възможността да прекарат около седмица на планина. Лагерът ще се проведе в хижа "Иглика" в Пловдивско, а ние ще покрием разходите за настаняване и храна.

Организацията, с която работим, е Фондация "Дон Боско България". Тя има за главна цел да повиши мотивацията на децата и учениците да полагат по-голям труд в училище, да формира позитивно отношение към учебния процес и да помогне на тези деца да разкрият своя индивидуален потенциал. Организацията също така насърчава развитието на интересите и талантите на децата, като ги включва в различни работилници, спортни и други дейности.

За да осъществим тези лагери, се нуждаем от средства в размер на 2500 лв. Вашето сътрудничество и подкрепа могат да направят голяма разлика в живота на тези деца, като им осигурят незабравимо преживяване и възможността да развият важни умения, докато се забавляват на открито.

Присъединете се към нас в подкрепата на тази кауза и бъдете част от промяната в живота на тези деца. Заедно можем да създадем по-светло бъдеще за всички.

Да помогнем за изграждането на социална кухня майка

3000 порции храни

3000 лв

30.08.2023г.

Ангели за България променят живота на хиляди нуждаещи се хора това лято!

Докато силните слънчеви лъчи пронизват българската земя през юли и август 2023, Ангели за България са на път да създадат истинска революция в подпомагането на най-уязвимите в нашето общество. Със своята безкрайна доброта и ангелска воля, те ще помогнат на социалното камионче на Доброволците на св. Георги да носи топлина и надежда до сърцата на бедни и стари хора, които имат нужда от подкрепата на общността.

Доброволците на св. Георги също са получили нещо, което се превръща във вълшебна кухня за тях - безвъзмездно помещение, в което да приготвят храна с любов и да наситят уморени стомаци. Но тази кухня се нуждае от особено внимание, ремонт и обновяване, за да стане идеалното място, където се създават бляскави вкусове и добро настроение.

Именно в този момент, Ангелите за България влизат в действие, готови да пролеят своята  щедрост. Със сърцето им напълно отворено и с изумителната сума от 3000 лв, те ще помогнат на Доброволците на св. Георги да закупят необходимото оборудване - хладилници, фризери, печки, стилажи и всичко, от което се нуждае новата кухня, за да продължат своето благородно дело.

Това е повод за вълнение и вдъхновение! Само с малки стъпки и голямо желание, Ангели за България ще направят истинска разлика в животите на тези хора, които се нуждаят от подкрепата на цялата общност.

 

 

Page 1 of 16