Медицински храни 

Целева сума

5000 лв

Край на кампанията

28.02.2024г.

Да се храниш цял живот с дарена храна далеч не е само картина от третия свят.
Това се случва и в България на онези деца, които се хранят с медицински храни.
Няма статистика колко деца се хранят със медицински храни, защото медицинските храни не се осигуряват от здравната каса. Те могат да струват от 500 до 7000 лв на месец според зависи от заболяването, а някой медицински храни достигат и до 12 000 лв месечно. Независимо колко големи са сумите семействата трябва да осигуряват тези средства понякога и цял живот за детето си, за да може то да се храни.
Звучи нереалистично нали?
Ще ви разкажем историята на Деян, той е на 14 г и благодарение на усилията на Национална мрежа за децата и общност Мостове, той е качил от 19г до 25 кг за една година. Деян е щастливец, защото има хора, които се борят той да не стои гладен. Но не всички имат този късмет, затова организациите се борят за законови промени, които да доведат до осигуряване на медицински храни по здравна каса за всички нуждаещи се от нея.
Деян е само една история от много такива и днес се обръщаме към теб за да ни помогнеш да дарим храна на дете.
Ангели за България ще направи всичко възможно да подкрепи тези деца с 5000 лв, както разбирате крайно недостатъчни, но все пак помощ и искрено се надяваме организациите да успеят да се проборят за така нужните законови реформи, за да може тези деца да не си лягат гладни.
Дари храна, дари живот. Заедно можем повече!