Ремонт на покрив Читалище

Целева сума

5000 лв

Край на кампанията

31.10.2024г.

С нас се свързаха от читалище “Съединение 1905” в село Кочово, Велики Преслав, с молба за помощ. Това читалище се стопанисва от един много отдаден учител, който неуморно работи за развитието на местната общност и децата в селото. Той е сформирал четири танцови състава, поканил е квалифицирани педагози, които провеждат безплатни уроци по математика, български език и литература, организира дарителски кампании за събиране на дрехи, които раздават на нуждаещите се, и редовно провежда здравни беседи по различни теми. Освен това, той организира спортни събития за децата и срещи с експерти в сферата на биоземеделието за жителите на селото.

Въпреки неговите неуморни усилия, читалището се сблъсква със сериозен проблем – покривът на сградата тече при всеки дъжд, което причинява разрушаване на концертната зала и застрашава съществуването на читалището. От общината са отпуснали само 5 000 лв., което не е достатъчно за пълния ремонт на покрива. Затова читалището търси допълнителни дарения.

Апелираме към всички, които могат да помогнат, да се включат в тази кауза. Читалището е място, което не само съхранява културното наследство, но и играе важна роля в образованието и социалното развитие на децата и възрастните в село Кочово. Подкрепяйки ги, ние помагаме на една цяла общност да продължи да расте и да се развива.