Втори тир с дарения от Германия потегли за България

Не можем да сдържим вълнението си, че втория тир за България потегли пълен догоре, за да зарадва и облекчи живота на десетки неподвижни българи настанени в домове за стари хора и центрове за хора с увреждания.

Както септември, така и сега основното дарение са електрически и механични легла за неподвижни хора, матраци, тоалетни столове, инвалидни колички и проходилки. Този път обаче ще зарадваме и поне една болница с 3 болничи легла, 2 носилки/колички за спешна помощ и кашони с хириргични престилки и маски.

Много се радваме, че намерихме партньор в лицето на немската благотворителна организация ASB, която предоставя даренията и г-н Стойчев, който положи огромни усилия да договори и натовари дарението за България.

Ангели за България е организатор и посредник, а също заплаща транспортните разходи, наем на работници, мотокари, склад за съхранение, които възлизат на над 3200 евро.

В България дарението ще пристигне във Видин при Фондация Подкрепа за реализация,  която се наема да разпредели даренията според нуждите на няколко домове за стари хора, центрове за настаняване от семеен тип за деца и хора с увреждания. 

Така всички ние заедно и водени от една обща цел – да направим живота на трудно подвижни хора по лек доказваме за пореден път, че сговорна дружина планина повдига и че заедно можем повече!