400 зависими  Дрехи 

Целева сума

1 000 лв

Край на кампанията

31.06.2023г.

Често, когато чуем “зависим от наркотици” си представяме слабохарктерен човек, избрал по собствена воля да съсипе живота си.

Често изпитваме неприязън и ги отчуждаваме от обществото.

Но преди да кажем ” Това не може да се случи в моето семейство” ,нека си припомним, че всички така са си мислили, докато не ги е сполетяло.

Всеки ден ставаме свидетели как пияни и дрогирани карат коли и убиват хора на пътя. Всеобща тайна е и че наркотици се продават почти толкова свободно, колкото и хляба в магазините. И започваме да разбираме, че мащаба на проблема далеч не е в онези няколко стотин човека, които са стигнали дъното и живеят под мостове с игла забита в ръката. Официални данни за зависимите в страната ни няма, а също така и политики и средства за борба с проблема.

Така мащаба на проблема се очертава далеч по голям, наркотиците все по модерни, достъпни и търсени като спасителното средство за бягство от реалността.

Ние от Ангели за България не си позволяваме да съдим кой, защо и как е прибегнал до употребата на наркотици, няма и да защитаваме никой, ние ще застанем до тях за да сме подкрепа в борбата им да върнат живота си обратно, защото вярваме, че всеки може да сгреши и има право на втори шанс.

Случаите на зависимите са различни и повечето опират до невъзможността да отговорят на съвремените очаквания да са постоянно щастливи, постигащи и успешни. Те, в комбинация с трудния живот в България, някой народностни характеристики и криворазбрания преход, произведоха хора, които се страхуват от живота и предизвикателствата му и които търсят спасение някъде дълбоко в илюзорното си аз.

Затова Ангели за България иска да си партнира с Розовата къща – място за зависими хора, където зависимите тръгнали да търсят спасение намират утеха, съвет, подкрепа за лечение, помощ, храна, баня, пералня и тн.

В разговор с тях, те ни помолиха да осигурим средства за закупуване на бельо и чорапи за близо 400 бездомни зависими на средна възраст 35г.

В Розовата къща се даряват много дрехи, които те разпределят по нуждаещите се, но никога не се даряват бельо и чорапи и това са най-желаните артукули

Затова Ангели за България има за цел да събере и дари 1000 лв за закупуване на така важните бальо и чорапи и молим всички да ни подкрепят в тази ни мисия.

Благодарим от сърце.