Неограничен Хуманитарна помощ Приключена

Целева сума

40 696 лв

Край на кампанията

31.01.2023г.

Ние,  „Ангели за България“, заедно с „Националната асоциация на доброволците в България“ и този път ще си партнираме рамо до рамо, за да бъдем в помощ на всички пострадали  от наводненията.

 

Ситуацията там е повече от тъжна.

Нашите сънародници най-вероятно ще посрещнат идващата Коледа и Нова Година извън домовете си, надявайки се на добрината на хората.

Добрината и помощта за бедстващите в този момент от живота им, колкото и минимална да е, в лицето на всеки един отзовал се със сърцето си човек, е дар от Бога.

Картината е смразяваща.

Докато ние спим в топлите си легла, на завет в пазвата на приютилата ни Англия, на прага на есента, семействата в онези забравени от родината ни сякаш райони нямат домове, топли легла, ток,  вода, и още по-страшното е – нямат надежда, че ще имат.

Тръбите са отнесени, канализацията съсипана, пътища няма, стълбовете лежат под земята, вместо изправили гръб към небето, мостовете сякаш никога не са съществували.

Държавата – абдикирала, пратен е един  взвод войска, поради простата причина, че наблизо има поделение – в Карлово, ако не са доброволците като нас, като Вас, като тези, които са там всеки ден от зори до мрак и с къртовки труд опитват да изринат надеждата на хората изпод калта, за да може животът отново да потече, тези  хора ще си останат със затрупани къщи и мечти години занапред, а  някой, дори до края, защото всички предполагам разбрахте, че от мъка наши сънародници починаха, следствие на инфаркт, а една възрастна жена, наша майка, баба, се обеси. Поклон…

 

Успяхме до този момент да наемем 3 багера, които бяха на терен и започнаха работа веднага.

След около месец – максимум два, ще възстановим  обзавеждането на детската градина в Каравелово, но за този мащаб на бедствие,  това е прашинка в безкрая, но въпреки – там са децата ни и ние ще се погрижим.

Средствата, с които ще работим на първа линия са наложителни и доста, за да го направим, трябва ние тук да се подкрепяме и да си подадем ръце,

Всички сме далеч от родината и не можем да помогнем с труд, но бихме могли първо – да се молим, да вярваме и да сме съпричастни с нашите сънародници, приятели, роднини, непознати, които в този момент са сами и изплашени, ако имате възможност нека да помогнем заедно с отделена сума от нашите домакинства, нека вместо да изпием днес едно кафе навън, да отделим за хората там, всеки колкото може.

След дълги консултации и изследване на проблемите на хората в наводнените села, закупихме ваучери за храна на стойност 30 000 лв от верига магазини Кауфланд и на 21.01.2023 те ще бъдат раздадени на пострадалите близо 300 домакинства.

В даването е силата на човека.

Без Вашата добрина и сила, ние сме като тяло без ръце.

Благодарим Ви, че Ви има!

Благодарим за отделените средства, а ние обещаваме след време, да Ви подарим усмихнати очи, същите очи, които днес преливат от безнадеждни сълзи, там – в нашата мила татковина.

Бъдете благословени!