Възрастни хора Медицински прегледи Предстои

Целева сума

11 000 лв

Край на кампанията

31.10.2022г.

През ноември 2021г. за пръв път „Ангели за България“ изпрати мобилен екип от лекари, за да осъществи медицински прегледи на хората в няколко видински села. По-късно акцията бе повторена в селата около Пловдив, Тервел, а последните месеци и около Силистра. За съжаление, картината която виждаме е една и съща – забравени от системата хора, водят битка за оцеляване, борейки се с безхаберието, апатията и нищетата. Изоставени от здравната система от години, поради факта, че нямат финансовата възможност за здравно осигуряване, или  ако имат такава, хората не могат да стигнат до личния си лекар, поради липса на транспорт или средства. Живеят ден за ден със сериозни заболявания, като  диабет, хипертонии, сърдечно-съдови, а някои от тях са трудноподвижни или приковани на легло.

Заповядайте, за да видите сложността на ситуацията и да се убедите сами в достоверността и живота на нашите сънародници, във филма който направихме, обединени в акция „Другата война“ по БНТ. 

За почти година успяхме с общи усилия да осигурим прегледи на хиляди непреглеждани с години хора, изпратихме ги на специалисти, спасихме буквалано човешки животи, помогнахме за издаването на ТЕЛК решения на безпомощни и инвалидизирани хора, настанихме в центрове за  крайно нуждаещи се много други. Променяхме животи! И всичко това защото ни е ГРИЖА, както и Вас, за което БЛАГОДАРИМ!!

Имаме нужда от Вас и Вашата помощ, за да може тази акция да продължи и занапред .Септември и октомври безплатни прегледи ще продължават да бъдат правени по селата на Видин и Силистра. Екип от лекар и социален работник ще извършват медицински прегледи, и ще се погрижат за хората имащи най-голяма нужда от социална грижа. Необходимата сума е около 11 000лв.