100 домакинства Разсади Предстои

Целева сума

1000 лв

Край на кампанията

31.08.2022г.

Какво предимство имат хората живеещи на село, особено в дните на нарастваща криза?

Този месец прекарахме два последователни и вълнуващи  дни в красивите добруджански села Бенковски и Фелдфебел Денково. Кметовете г-н Осман и г-н Али ни съдействаха с изключително отворени сърца да раздадем една кола пълна с разсади на зеленчуци и цветя, разбира се всичко бе обезпечено от нас ‘‘Ангели за България‘‘ и от вас ‘‘Дарителите‘‘. Продължаваме това дело заедно с учреждение ‘‘Чудната градина‘‘, а какво представлява тя?

 

‘‘Чудната градина‘‘ е огромна селскостопанска градина и оранжерия, в която на труд и благоденствие се учат деца и младежи с интелектуални увреждания, което е дейност на фондация ‘‘Чудотворец‘‘, която бе наш съмишленик в проведените прегледи в гр. Тервел през март и април.

Ще изкупим останалите разсади от ‘‘Чудната градина‘‘, около 600бр. домати, още толкова люти чушки, тиквички и краставици, които ще дарим на възрастните хора в селата около Добрич. Защото където има насадени градини има и пълни мазета, а където има пълни мазета, няма глад и мъка!

 

Ще изкупим и цветята, родени от ръцете на младежите и ще ги дарим на домове за възрастни хора и детски градини, за да няма сивота, а много цвят и радост.

 

Тази кауза ще ни помогне да облагодетелстваме труда на младежите от ‘‘Чудната градина‘‘ и да зарадваме и помогнем на много хора. Всичко това ще бъде извършено този месец, защото юли и август не се сее и ще ни струва само 1 000лв.

 

Фондация Св. Николай Чудотворец

От създаването си до сега Фондацията е работила над повече от 30 проекта, с които е финансирала застъпнически дейности, обучения за специалисти в социалната сфера, родители на деца с увреждания, самозастъпнически групи.
От 2004г. Фондацията става член на БАЛИЗ- Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения, национално представена организация, като Мария Методиева е член на Управителния и съвет 11 години.
Фондацията разработва първия в България пилотен модел за заместваща грижа, като представя резултатите в Агенцията за социално подпомагане.
Фондацията създава самозастъпническа група, която е ярка част от Националната платформа на самозастъпниците в България.
Фондацията сваля първите запрещения в България, което е прецедент в съдебната система на България и в цяла Източна Европа. Заради тези успехи, в края на 2006г. Централата на ООН в Женева реши да ознаменува Международния ден за правата на хората с увреждания 3-ти декември, именно с представители на Фондацията- Милена Стоянова-първото момиче със свалено запрещение и Мария Методиева- председател на Фондацията.

BulgarianEnglish