Рехабилитационен центърУреди и приспособления
Изпълнена

Целева сума

1500 лв

Край на кампанията

31.03.2021г.

Тази кауза ще бъде изпълнена от Сдружение “Бализ”-Плевен. Организацията управлява Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с уврежданияот 3 до 18г.

Ангели за България ще закупи уреди и приспособления, които ще подмогнат в работата им с децата с увреждания. Уредите ще са на стойност 1500 лв. 

Оборудването включва: Колело за рехабилитация, Лента за съпротива за рехабилитация, Светеща маса за деца, Цветен принтер необходим за картинен материал в работата с деца,Комплект за Рисуване в Тъмното А4, Трополанчо Слонче тренажор, Килим Азбука, Ортопедични килими ОРТО ПЪЗЕЛ Микс Таралежи, Ортопедични килими ОРТО ПЪЗЕЛ Микс Савана,  Ръкохватки за лицеви опори, Постелка и други.

Срок на изпълнение: 31/03/2021г

материали за закупуване 3

БАЛИЗ-Плевен е Сдружение с нестопанска цел и работи за извеждане на децата и лицата с физически и интелектуални затруднения от затвореността на семейната среда чрез организиране на обучителни програми, колективни празници, интегриране в масови училища, предоставяне на информация на родителите.

Визия Децата със затруднения от град Плевен и региона заедно навсякъде в игрите, в детските градини, в училище със своите връстници.

Мисия БАЛИЗ-Плевен е Сдружение с нестопанска цел и работи за извеждане на децата и лицата с физически и интелектуални затруднения от затвореността на семейната среда чрез организиране на обучителни програми, колективни празници, интегриране в масови училища, предоставяне на информация на родителите.

Цел Да предостави информация и услуги, да подпомага създаването на подкрепяща среда за децата и лицата с интелектуални и физически затруднения и техните семейства, живеещи в град Плевен и региона.

Сдружение БАЛИЗ-Плевен работи за защита на човешките, гражданските, социалните и икономически права на хората с интелектуални и физически затруднения.

Сдружение “БАЛИЗ” – Плевен е родителска организация в която обединява 74 лица – родители на деца с увреждания, младежи с интелектуални затруднения и специалисти в социалната, образователната, здравната и обществена сфера, активно работещо в защита правата на хората с увреждания и осигурява комплексна подкрепа за тяхното социално  включване.

„Българска асоциация на лица с интелектуални затруднения” – Плевен е сдружение с нестопанска цел, регистрация по ЗЮЛНЦ (Решение № 951/17.11.1999 г. и Решение № 951/01.04.2002 г. на Плевенски Окръжен Съд). Организацията е вписана в Централен регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на обществено полезна дейност към Министерство на правосъдието – Удостоверение № 003/23.12.2003г., вписано под № 20031223003.

 

От създаването си през 1999 г. до настоящият момент е реализирало множество програми и инициативи, насочени към подкрепа на семейства и деца и лица с увреждания, публични дискусионни форуми за популяризиране и застъпничество за зачитане на гарантирани човешките права,  популяризиране и прилагане на добри практики. Осигуряване на подкрепа на действащи социални услуги, в това число разширяване на материална база, закупуване на специализирано оборудване и дидактични материали за работата на конкретни социални услуги, организиране на изнесени дейности за потребители на социалните услуги. Директната работа с деца и младежи с увреждания също е в обсега на приоритетните, за организацията дейности.

Фокуса на своята целенасоченост сдружението развива в посока търсене на работещи иновативни подходи и успешното им внедряване в практически приложима дейност, част от директната психосоциална работа с деца и лица с увреждания и техните семейства.

 

Средства, чрез които Сдружение БАЛИЗ – ПЛЕВЕН реализира своите цели са:

  1. Подпомагане разкриването и предоставянето на нови социални услуги в общността, според нуждите на лицата със затруднения;
  2. Извършване на разяснителна работа в семействата на лицата със затруднения;
  3. Участие в изготвянето, наблюдението и контрола на провежданата национални, регионални и местни политики за лицата с интелектуални затруднения;
  4. Провеждане на обучения и консултации за лицата с интелектуални затруднения, техните родители, семейства и лицата заети в дейности, свързани с тях.
  5. Реализиране на проекти в областта на защитата на правата, социалната интеграция и социалните услуги за лицата с интелектуални затруднения;
  6. Членуване и партньорство със сродни български и международни организации за постигане на целите си;
  7. Съдействие за въвеждането на световни практики в организацията на бита и социалната интеграция на лицата със затруднения;
  8. Съвместна  работа със средствата за масова информация за реализацията на информационни кампании за преодоляване проявите на безразличие и за популяризиране на обществена благотворителност в полза на лицата със затруднения.