Каузи

В помощ на пострадалите от наводненията в Карловско

Неограничен Хуманитарна помощ Предстои

50 000 лв

31.12.2022

Ние,  „Ангели за България“, заедно с „Националната асоциация на доброволците в България“ и този път ще си партнираме рамо до рамо, за да бъдем в помощ на всички пострадали  от наводненията.

 

Ситуацията там е повече от тъжна.

Нашите сънародници най-вероятно ще посрещнат идващата Коледа и Нова Година извън домовете си, надявайки се на добрината на хората.

Добрината и помощта за бедстващите в този момент от живота им, колкото и минимална да е, в лицето на всеки един отзовал се със сърцето си човек, е дар от Бога.

Картината е смразяваща.

Докато ние спим в топлите си легла, на завет в пазвата на приютилата ни Англия, на прага на есента, семействата в онези забравени от родината ни сякаш райони нямат домове, топли легла, ток,  вода, и още по-страшното е – нямат надежда, че ще имат.

Тръбите са отнесени, канализацията съсипана, пътища няма, стълбовете лежат под земята, вместо изправили гръб към небето, мостовете сякаш никога не са съществували.

Държавата - абдикирала, пратен е един  взвод войска, поради простата причина, че наблизо има поделение - в Карлово, ако не са доброволците като нас, като Вас, като тези, които са там всеки ден от зори до мрак и с къртовки труд опитват да изринат надеждата на хората изпод калта, за да може животът отново да потече, тези  хора ще си останат със затрупани къщи и мечти години занапред, а  някой, дори до края, защото всички предполагам разбрахте, че от мъка наши сънародници починаха, следствие на инфаркт, а една възрастна жена, наша майка, баба, се обеси. Поклон…

 

Успяхме до този момент да наемем 3 багера, които бяха на терен и започнаха работа веднага.

След около месец – максимум два, ще възстановим  обзавеждането на детската градина в Каравелово, но за този мащаб на бедствие,  това е прашинка в безкрая, но въпреки - там са децата ни и ние ще се погрижим.

Средствата, с които ще работим на първа линия са наложителни и доста, за да го направим, трябва ние тук да се подкрепяме и да си подадем ръце,

Всички сме далеч от родината и не можем да помогнем с труд, но бихме могли първо – да се молим, да вярваме и да сме съпричастни с нашите сънародници, приятели, роднини, непознати, които в този момент са сами и изплашени, ако имате възможност нека да помогнем заедно с отделена сума от нашите домакинства, нека вместо да изпием днес едно кафе навън, да отделим за хората там, всеки колкото може.

В даването е силата на човека.

Без Вашата добрина и сила, ние сме като тяло без ръце.

Благодарим Ви, че Ви има!

Благодарим за отделените средства, а ние обещаваме след време, да Ви подарим усмихнати очи, същите очи, които днес преливат от безнадеждни сълзи, там – в нашата мила татковина.

Бъдете благословени!

 

Храни от първа необходимост за 70 възрастни хора от Видин

70 дoмакинства Храни

3 500 лв

31.10.2022г.

Живеем в несигурни и сложни времена, времена на растяща инфлация и задаваща се икономическа криза, като всичко това се случва в навечерието на предстоящата зима. Всички сме наясно колко скъпо е станало всичко и как много хора се борят за оцеляване с малки пенсии и заплати. На този фон и най-малката подкрепа е от огромно значение.

Помощта ни с пакети с основни хранителни продукти не е спирала от самото ни основаване. През септември и октомври ни предстои да посетим отново няколко български села в района на Видин и окажем подкрепа на 70 самотни възрастни и хора в неравностойно положение, заедно с фондация ''Подкрепа за реализация''.

Всеки пакет е на стойност от 70лв. или обща стойност 3 500 лв., заедно с разходите.

Фондация “Подкрепа за реализация”

Фондация „Подкрепа за реализация“ е създадена на 12.07.2004 г. като неправителствена организация на и за хора с увреждания за осъществяване на дейности  в частна полза. В началото на 2008 г. е пререгистрирана в обществена полза.

Мисията на организацията е да подпомага успешната интеграция на хората с увреждания и техните семейства.

Стратегическата цел – да създава условия за пълноценното участие на хората с увреждания от област Видин в обществения живот.

Целевите групи са деца и лица с различен вид и степен на увреждания, и техните семейства.

Структура и управление

Организацията се ръководи се от 3-членен Управителен съвет. Към нея работят служители на трудови и граждански договори, и доброволни екипи от деца, специалисти и асистенти.

https://www.facebook.com/csri.vidin/

https://fprvidin.org/

Оборудване и храна за кризисен център в Русе

Кризисен център Оборудване, Храни Предстои

4000 лв

31.10.2022г.

Знаете ли, че само за първите 5 месеца на 2022г. жертвите на домашно насилие са 1738, или 4 пъти повече отколкото за цялата 2021г. от 439. Шокиращо, нали?! Сред тях преобладават жените – 1194, и децата – 409. Колко ли ще бъдат до края на годината?

Данните са стряскащи, защото за първи път е създадена вътрешна организация към МВР за събиране на статистически данни. Представяте ли си колко случая през 2021г. и годините преди това, са останали недокументирани и следователно непроследени. Колко човешки съдби!

Ние продължаваме да подкрепяме ''Кризисните центрове за временна защита'' с каквото можем. Те са не само малко и недостаъчно на брой за всички търсещи закрила, но и са в крещяща нужда от оборудване, обзавеждане, консумативи и всичко друго необходимо за нормален престой!

 След като осигурихме обзавеждане, санитарни материали и храна за центровете в Силистра и Бургас, сега ще помогнем на Кризисния център в Русе, ръководен от сдружение 'Динамика'. Центътът има нужда от климатик, сушилня и бойлер. Допълнително ще им осигурим хранителни продукти за 800лв. и хигиенни материали за 400лв. Общата необходима сума е 4000лв.

 Сигурни сме, че с Вашата подкрепа отново ще успеем! Благодарим ви!

Специализирана медицинска кушетка за незрящи студенти от Медицински колеж – София

20 незрящи студенти Оборудване Предстои

£2000

31.10.2022г.

За първи път Ангели за България ще подкрепи и сляпата общност в България. Поради естеството на техния проблема обаче се оказа, че няма универсален начин как да стане това. Затова след консултация с организация работеща в полза на слепите, взехме решение да подкрепим Медицинския колеж в София, като закупим и пратим от Англия кушетка.

Кушетката е специализирана и ще помогне на незрящите студенти, изучаващи ''лечебен масаж''. Това е единствената специалност, която те могат да практиуват, а годишно през колежа минават около 20 слепи студента. За съжаление студентите нямат професионална масажна кушетка (маса), която да се наглася според височината на всеки, и това прави невъзможна практическата част на тяхното обучение, а хората са много нахъсани за живот и за каузата - един ден самите те да помагат на другите. След завършване на обучението си, всеки един от тях бива подпомагнат и му се осигурява работа в поликлиники и медицински центрове в цяла България.

Специалната кушетката (маса), закупена от Англия ще струва £1200.

Учебни помагала за деца от Казанлък

80 деца Ученически помагала Предстои

5 000 лв

31.10.2022г.

15 септември е вълнуващ ден за всяко дете. И всяко дете иска да има  раничка, тетрадки и помагала, с които да посрещне началото на новата учебна година с усмивка.

По традиция, ние – 'Ангели за България', всяка година отделяме средства, за да помогнем на семейства с деца в затруднено положение да започнат училище, наравно със своите връстници. И тази година няма да бъде изключение. Този път ще имаме възможност да го направим за 80 деца от Казанлък, заедно с нашите партньори от организация 'Бъдеще за децата'. Общата необходима сума е 5000лв.

Без Вашата помощ и в този важен за децата ден, няма да се справим. Силно се надяваме да ни подкрепите, за да дадем заедно  възможност на всички, без изключение да влязат в училище със самочувствие и увереност, готови да посрещнат новите предизвикатества, и да имат всичко необходимо да преоткриват света, за да можем ние - техните предшественици, да остареем спокойни, че сме се грижили за тяхното, а реално – и за нашето бъдеще, защото бъдещето е в ръцете на децата ни. Те са и наши деца!.

Сдружение „Бъдеще за децата”

Сдружение „Бъдеще за децата” е основано през 2003г. От своето създаване организацията работи в подкрепа на децата и младежите с увреждания. Дейностите и проектите на сдружението включват и деца от различни уязвими групи и техните семейства.

Мисия – Мисията на Сдружение „Бъдеще за децата“ е да подкрепя деца в риск и техните семейства като им предоставя услуги и реализира дейности за развитие възможностите, социално включване и повишаване на благосъстоянието им.

От 2010 година Сдружението е член на „Национална мрежа на децата“, a от 2013 година е и член на Управителния съвет на мрежата. От 2014 година Сдружение „Бъдеще за децата” е член на Национален алианс за работа с доброволци.

https://www.facebook.com/speckids.org

Медицински прегледи в селата около Видин и Силистра

Възрастни хора Медицински прегледи Предстои

11 000 лв

31.10.2022г.

През ноември 2021г. за пръв път „Ангели за България“ изпрати мобилен екип от лекари, за да осъществи медицински прегледи на хората в няколко видински села. По-късно акцията бе повторена в селата около Пловдив, Тервел, а последните месеци и около Силистра. За съжаление, картината която виждаме е една и съща - забравени от системата хора, водят битка за оцеляване, борейки се с безхаберието, апатията и нищетата. Изоставени от здравната система от години, поради факта, че нямат финансовата възможност за здравно осигуряване, или  ако имат такава, хората не могат да стигнат до личния си лекар, поради липса на транспорт или средства. Живеят ден за ден със сериозни заболявания, като  диабет, хипертонии, сърдечно-съдови, а някои от тях са трудноподвижни или приковани на легло.

Заповядайте, за да видите сложността на ситуацията и да се убедите сами в достоверността и живота на нашите сънародници, във филма който направихме, обединени в акция „Другата война“ по БНТ. 

За почти година успяхме с общи усилия да осигурим прегледи на хиляди непреглеждани с години хора, изпратихме ги на специалисти, спасихме буквалано човешки животи, помогнахме за издаването на ТЕЛК решения на безпомощни и инвалидизирани хора, настанихме в центрове за  крайно нуждаещи се много други. Променяхме животи! И всичко това защото ни е ГРИЖА, както и Вас, за което БЛАГОДАРИМ!!

Имаме нужда от Вас и Вашата помощ, за да може тази акция да продължи и занапред .Септември и октомври безплатни прегледи ще продължават да бъдат правени по селата на Видин и Силистра. Екип от лекар и социален работник ще извършват медицински прегледи, и ще се погрижат за хората имащи най-голяма нужда от социална грижа. Необходимата сума е около 11 000лв.

BulgarianEnglish