Великото пътешествие за коледни подаръци с Дядо Ангел – благотворителен маратон

Ако Дядо Коледа го може, защо нашият Дядо Ангел да не може!?

 

Дядо Ангел, обаче е специален и с много важна мисия. Той ще обиколи света, за да събере коледни подаръци за над 200 нуждаещи се дечица, до които обичаният от всички Дядо Коледа, не е сигурно дали иначе ще успее да стигне. За да сме сигурни, че подаръци ще има за всички от сърце, нашият Дядо си търси Ангели за помощници. Ще успеем ли да помогнем на Дядо Ангел да обиколи света без вълшебна шейна? Ще успеем ли да преминем заедно близо 50 000 километра? Е, няма да е за една Коледна нощ и ще трябва да се потрудим, но ще бъдем заедно в името на тази прекрасна инициатива.

 

Ако обичаш да караш колело или велоергометър, да ходиш пеш, да тичаш навън или на пътека, включи се в благотворителния маратон на Ангели за България. Всички записали се участници ще могат всеки ден да отчитат своите километри, както и да ги споделят в общия фъндрейзър. Те ще се сумират и прибавят към километрите на Дядо Ангел, за да му помогнем да се придвижва. На всяка достигната точка той ще оставя и своето предколедно послание за добро към всички българи… и така по целия свят. 

 

Дядо Ангел ще поеме по своя път от София на 15 октомври, като първата му спирка ще бъде Виена. После ще посети българските общности и в останалите големи градове по света. Обаче, много ще бърза да се прибере у дома до 1 декември, за да има време да опакова всички подаръци до Коледа, за да зарадва неговите малки дечица.  

 

Ще му помогнем ли?

 

Как можеш да се включиш

  • Можеш да се включиш когато поискаш. Трябва само да направиш своята Регистрация за участие 
  • Присъедини се към фъндрейзъра на маратона, където ще се случва всичко

 

Какво трябва да правиш

  • За да участваш в благотворителния маратон трябва да спортуваш колкото се може по-редовно по един или няколко начина: тичане навън или на пътека, ходене, колоездене или каране на велоергометър.
  • Трябва да засичаш извървените от теб километри и да ги въвеждаш редовно (по желание всеки ден или веднага след тренировка) в следната форма:
    Форма за попълване на километри  

След попълване, общите километри ще се сумарат автоматично и всеки ще може да следи Маршрутът на Дядо Ангел в цифри 

 

  • За да поддържаме взаимно своя дух и мотивация, те съветваме да споделяш с нас за своето приключение във фъндрейзъра на маратона под активната тема. Покажи ни не само циферблата си, но и ни разкажи за интересни неща или места, които си видял или срещнал. Нека усетим духа на твоето преживяване.

 

Всеки участник ще може да споделя фъндрейзъра на маратона и да кани своите приятели да се включат или подкрепят напредъка на кампанията. А по-амбициозните могат и да създадат свой фъндрейзър, в който да споделят с приятели участието и приноса си в маратона. 

 

Стани Ангел на Дядо Ангел

Помогни му да обиколи света и се прибере в България с възможно най-много коледни подаръци, за да може ние от Ангели за България да изпълним коледната си акция и зарадваме с подаръци над 200 деца на самотни родители.

 

Чудите ли се още кой е Дядо Ангел?

Едва ли има човек който не е чувал историята на дядо Коледа, който цяла година прави играчки и в нощта на Коледа полита с шейна теглена от елени и раздава подаръци на всички послушни деца по света. Обаче малцина са тези, които знаят историята за дядо Ангел, затова ние ще ви я разкажем. Дядо Ангел живеел в едно планинско селце в тетевенския балкан, той имал голямо и щастливо семейство. Бил много добър, работлив и справедлив човек и всички хора от селото се съветвали с него. Годините се нижели децата му порастнали, създали семейства и отишли да живеят в големия град, а неговата спътница в живота се споминала.Така дядо Ангел останал сам в малката си къщурка, но все си намирал какво да върши, за да е в помощ на селото. Една вечер, когато се прибирал към вкъщи видял две невръстни деца да цепят дърва с малките си ръчички. Станало му любопитно и ги заговорил, тогава разбрал, че техния баща ги изоставил и децата цепили дървата, за да имат за зимата. На следващия ден се повторило, а после се потретило и така цяла година децата цепили дърва, събирали съчки в гората, ремонтирали колкото могат малката къщичка и вместо да играят безгрижно, безвреме пораствали. Станало му болно на дядо Ангел за майката и децата и започнал да помага и да учи децата на занаят. Не видиш ли наскоро още една къща имала същата съдба, а после и още една и още една… Не можел дядо Ангел да помогне на всички, а сън не го ловяло като гледал отрудените майки и бедните им деца. Затова решил да потърси помощ и един ден нарамил една торба и тръгнал от село на село да търси помощ. В другите села обаче имало и други майки с деца със същата съдба. Натъжил се дядо Ангел, но пълното му с любов сърце му давало сили и той си обещал, че ако трябва света ще обиколи, но ще намери помощ за тези клети майки с деца. Тогава се сетил, че много млади българи са отишли в странство да търсят прехраната си. Той вярвал, че всички те все още таят своята обич към Родината тъгувайки по своите семейства, и ще бъдат първите, които ще му подадат ръка. Притаило се сърцето му, но решил, че колкото и трудно да му е ще измине цялото разстояние, за да посети българите по света, надявайки се, че ще успее да донесе пълна торба с Коледни подаръци, с които да освети нелеките дни на децата в България. И така неговото пътешествие започнало…