Постери и Стикери Предстои

Целева сума

2705 лв

Край на кампанията

31.04.2023

Продължаваме с инициативата ни “Да бъдем добри” този път във 3 училища във Видинско и в различни обекти в Лясковец. Ще поставим позитивни постери в 3 училища във Видинско и постери за училища и детски градини в гр Лясковец. Ще направим постери на 3 големи стени в трите училища с размери 1,60 на 3,20м и ще разпечатим 150 постера предимно формат А1, които ще бъдат разположени на различни места в училищата и обектите в двете населени места. 

В голямо гласуване за каузите преди година, дарителите на Ангели за България решиха да направим инициатива, която да има за цел да провокира добровлчеството в България.

Всички ние живеещи извън България и черпейки опит от страните, в които живеем, виждаме колко е развито то на запад. По време на пандемията видяхме как хората са обединени и си помагат тук в Англия.

 

В България положението е доста различно за съжаление. Мисленето ни е – аз да съм добре, не е моя работа, на мен кой помага и не ми пука. Вероятно това е и причината да сме в това положение, просто, защото не сме сплотено и помагащо си общество!

Ако само това се промени, моментално ще започнем да се изкачваме от дъното на всички класации по бедност, нещастие и удовлетвореност от живота.

 

Доброволчество и това да си в помощ на другия се учи и възпитава. В нашето образование то не просто не е заложено, ами имаме твърде погрешни схващания от рода на – доброто се прави тихо и не се парадира или държавата е длъжна да …..

Бихме казали доста остаряло схващане за нашата действителност, когато сме заляти и подгизнали от лоши новини и ситуации. За доброто не само трябва да се говори! То трябва да се вижда от всеки ъгъл и да ни боде очите, ако искаме да преобладава.

 

Затова, ние от Ангели за България, обмисляме дългосрочни инициативи в посока образоване и показване на доброто, за да можем да научим, да сменим фокуса, да накараме хората да започнат да си помагат един на друг. Никоя организация или дори държавате не може да помогне на един народ, ако той не помогне сам на себе си!

Затова започваме  кампания, която лежи на редица проучвания, които доказват, че надписи и табели, които дават опътвания и насоки правят реални промени в живота ни. Като например – “Уважавай личното пространство на хората около теб и бъди мил и любезен” или “Може никога да не разберете как дори един малък мил жест, който сте направили, може да окаже огромно влияние върху живота на някого. Направи добро за някой още днес”.

 

През месеците Юли и Август ще бъдат поставени такива стикери и постери в автобусите на градския транспорт в Добрич и Силистра, а също и на спирки, учреждения и училища в Силистра.

Това ще ни струва 2000 лв и се надяваме да провокираме в хората доборото, за да ни има и да станем истинско сплотено общество.

Ангели за България са готови да предоставят всички файлове за печат на училища ,оганизации и общини, които желаят да си изпечатат постерите и да ги поставят на подходящи за целта места, като единственото условие за предоставянето им е да ни се предоставят снимки на залепените след това стикери/постери и текста “Да бъдем добри” инициатива на Ангели за България да бъде запазено. 

Ако желаете файловете за да изпечатате постери и да ги поставите, моля пишете ни на angelsforbulgaria@gmail.com