Възрастни  Социална покрепа

Целева сума

2 300 лв

Край на кампанията

31.12.2022г.

След като една година извършвахме медицински прегледи и социална подкрепа в селата около видинско и видяхме ползата от социален работник на терен, решихме, че тази дейност трябва да се развива постоянно. Затова ние намерихме съмишленици в лицето на организация Бъдеще за децата и сформирахме екип от двама социални работници, които да работят на терен за да помагат на хората.

 

Пред нас винаги са стояли въпросите как да решаваме проблемите окончателно, без това да ни струва прекалено скъпо и как да накараме държавата да заработи в полза на народа, за да не разчита той на дарителство и подаяния.
Затова най-добрия начин, който намерихме е първо да се погрижим за здравето на хората подобрявайки жизнения им статус и дори борейки отрицателния прираст (защото вече спасихме доста животи) и едновременно с това да задължим държавата да поеме грижата за онези от тях, които сме отсели като изключени от системата. По този начин се подобрява общото здравословно състояние и бедността на населението в цели населените места, а от това произхождат много други положителни промени като оживление, надежда, съпричастност и въвличане на отговорните органи в решаването на проблемите на хората. Затова ние продължаваме да работим в тази посока, защото след нас оставаме решения.
Социалните работници на терен имат задачата да помогнат на онези нуждаещи се, които имат всички основания да получават помощ от държавата, но които не са могли сами да кандидатстват за нея. Това включва всички видове социална помощ, попълване на документи и прочие, както и помощ в кандидатстването и изваждането на Телк решения, които да решат проблемите на тези хора дългосрочно.
Често ние попадаме на инвалиди, психично болни, неподвижни възрастни, които са оставени на произвола на съдбата и не получават никаква помощ от държавата. Точно те са хората, на които ще помогнем с тази инициатива.