Неограничен Хуманитарна помощ Предстои

Целева сума

4469 лв

Край на кампанията

31.04.2022

Неочакваното се случи, започна война в сърцето на Европа! Война водена между братя. Целия свят е отправил поглед към Украйна с надежда доборото да победи, но във никоя война няма победител.
Украйнските жени и деца търсят спасение в съседни страни и България е една от тях. А мъжете остават да се борят за родината си и да отблъснат агресора.
Ангели за България започва кампания за набиране на средства за оказване на подкрепа на бажанци от Украйна потърсили спасение в България.
Света ще бъде изправен пред поредната хуманитарна криза и очаквания брой бежанци са около 5 млн. предимно жени и деца.
Първоначалните нужди ще са храни, лекарства, дрехи, обувки, одеала, спално бельо, санитарни материали и др.
Ангели за България работи в тясно сътрудничество с организации в България намиращи се в погранични райони на границата ни с Румъния – Видин, Силистра,Русе, също с организация реагираща при бедствия и аварии, които в този момент работят в тясно сътрудничество с държавните служби за подготовка и навременно реагиране в подкрепа на бежанска вълна.
Ние вярваме, че всеки който желае мир, трябва да подкрепя борещите се за него и жертвите на войната, затова временно спираме работата си по регулярните си инициативи и сме в режим на изчакване за да видим каква ще е нуждата от помощ за бежанците в България.
Включи се и ти! Помогни на брат и сестра!
https://www.facebook.com/donate/687487915603799/498355885236297/