Добрите помисли винаги помагат, добрите дела винаги се отплащат. Понаучили сме неща през годините. Но колкото и на думи да звучим окуражително, имаме нужда и от добрия пример. Примера на мама, дядо, приятел, съсед, непознат. Така сме устроени, че все нещо трябва да си доказваме, за да повярваме. Особено що се отнася за благородни дела. Тях по-трудно ги „смиламе“.

Няколко българки в Англия, обединени от идеята да бъдат в полза и подкрепа на хора в нужда, създадоха „Ангели за България“. Няма да изреждам „доказателства“ за това как и защо тези жени на доброволни начала приеха предизвикателството да помагат на сънародниците си, няма да се превръщам в адвокат на начинанията им, няма и да убеждавам никого, че един паунд, заделен от бюджета ни, няма да ни направи по-бедни.

Подробна информация за техните каузи може да намерите в уебсайта им Ангели за България и на тяхната фейсбук  група със същото име.  Стела, Милена, Диди и Атина желаят да приобщят колкото може може повече българи зад граница в подкрепа на различни хора, съдби, болни деца, иновативни идеи. Предлагат се каузи и се гласува. Избират се на демократичен принцип. Най-актуалните в момента са за дете от Сливен, страдащо от агресивен рак на костите; мъж от Габрово, борещ се за живота си; подпомагане на семейства с хранителни продукти и много още.

Над 2 милиона българи живеят зад пределите на страната. Тези борбени момичета ни призовават да бъдем най-доброто доказателство за това как сговорна дружина – планина повдига.
Няма нищо по-добро от това да се почувстваме значими в собствените си очи. Да подадем ръка на момичетата, които желаят да ни обединят. Всички знаем как се изкарват пари, но да бъдеш благодетел за някого, си струва.

Можем да бъдем ангели. Можем да бъдем и добрите вестоносци.

https://www.e-vesti.co.uk/angeli-za-balgariya/?fbclid=IwAR2BhSzo18JqnySARG2R1yqO_7lIrIANw5vFKmpuQuOTX8drg7k1Ddk-NHE