Стела Иванова е създател на благотворителната организация „Ангели за България“ в Лондон. Тя обединява българи, живеещи в чужбина, които искат да помагат на сънародниците си в България.Съществува едва от средата на април и вече е организирала три благотворителни кампании, в които е осигурила различни видове помощ, най-вече хранителни продукти. Изглежда, такава организация е била наистина необходима, защото още в първия ден от създаването си, над 300 души се присъединяват и питат как могат да дарят средства. Някои даряват еднократно, други вече са се включили с автоматизирани месечни плащания.

В първата акция Ангелите успяват да съберат 1402 евро, с които да подпомогнат 41 нуждаещи се семейства от Габровско, а във втората – 1222 евро, насочени към 120 възрастни хора от Врачанско. Третата предстои от утре в София и околни села.

Стела, както милиони други хора, попада в домашна изолация заради коронавируса и в момента използва цялото си време за каузата.  В организацията се включват още Диди Митева, Милена Тончева и Шина Здравчева – българки, живеещи в различни краища на Англия.

Стела Иванова е от Видин, живее със семейството си в Лондон от 6 години. Тя е завършила философия в Софийския университет. Автор е на романа „Белегът на Мили“. В момента със съпруга й имат малък семеен бизнес за производство на мебели.

За това как каузата осмисля живота й в този момент, как Ангелите избират на кого да помогнат, как организират даренията на място в България, чуйте от разговора на Ина Николова със Стела Иванова.

За да излушате интервюто, последвайте линка

https://www.bnr.bg/starazagora/post/101292849/britansko-bg-istorii?fbclid=IwAR1EO2j2tI1_ycHYkqFqS_ePFoe3fcR72GGN1od_nH76ecVERWTaaKydYx0