50 нуждаещи се Храни Изпълнена

Целева сума

3000 лв

Край на кампанията

31.08.2020г.

Каузата с която участва Фондация Проект Северозапад в акцията за месец Август на Ангели за България е доставянето на патронажна кухня за 2 месеца на 50 самотни възрастни и деца с тежка семейна история в селата около гр Мездра. Менюто включва супа, основно и десерт и се доставя в всеки работен ден в дома на нуждаещите се. Нуждаещите се заплащат 3,50 на ден или 75 лв на месец.(за сравнение общинските патронажи взимат 60% от пенсията, което често е около 120 лв и хората не могат да си я позволят) Реалната цена на порциона е 8 лв на човек на ден и ние ще заплатим разликата, която не достига на фондацията за изхранването на 50 души за 2 месеца- 2 месеца и половина.

На база събраните дарения на предните месеци, ние прогнозирахме,че можем да подкрепим каузата с 3000 лв, която ще бъде употребена само за хранителни продукти за нуждаещите се.

В менюто за хората всеки ден присъства месо – пилешко, телешко или свинско, разнообразни зеленчуци, яйца и млечни продукти. Не работят с имитиращи продукти, в храната се влагат само продукти с доказан произход и качество. Храна преминава ежемесечен контрол за качество, от

сертифицирана лаборатория.

Поради дългия срок на каузата, ще получим снимки веднъж, а не всеки ден в продължение на 2 месеца. Отчетите ще са готови до края на Август или най късно началото на Септември.

Фондация Проект Северозапад е създадена през 2016 година, като основна нейна цел е да развива услуги в полза на хората от региона на Мездра и Враца. Фондацията е базирана в село Лютиброд, където успя да изгради и стартира Патронажна кухня и столова, като обслужва възрастни хора от 10 села. През изминалите години организира програми за помощ в дома за зимните месеци на възрастни хора, като и организира регулярни прегледи със специалисти.  Фондацията създаде и трудотерапевтична арт работилница Северозапад, в която работят и изработват сувенири лица с интелектуални затруднения, израстнали в институция. Сувенирите на работилницата се продават в туристическите обекти от региона. От началото на 2020 година Фондация Проект Северозапад е вписана и в Регистъра на социалните предприятия в България. В края на 2019 година стартира дейност нашата Патронажна кухня, всеки работен ден възрастните хора получават тристепенно разнообразно меню, като заплащат минимална такса за услугата. Храната се вози до населените места по безопасен и отговорен начин, за да гарантираме здравето на хората, за които се грижим. През изминалите 8 месеца сме хранили повече от 90 души, като техният брой варира ежеседмично по разнообразни причини. За последните месеци без такса осигуряваме храна на 5 души, изпаднали в крайно затруднено положение и на 5 деца с тежка семейна история. Website https://severozapad.net/